Rüçhan Keçeci'nin "Deprem Anıtı" | Rüchan Kececi's "Earthquake Monument"

Bölümümüz öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci'nin, 24 Ocak 2020 saat 20.55'de Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde depremin anısına tamamladığı heykel, Fırat Üniversitesi Rektörlük Binası önünde sergilenmeye başlandı. Heykel, Rüçhan Keçeci tarafından atık malzemeler kullanılarak tamamlandı. Heykel için gerçekleştirilen açılışta da bulunan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Keçeci'ye heykel için teşekkürlerini iletti.

Sanatçı Keçeci, heykelinin Elazığ'da gerçekleşen depremi ve semaya açılan elleri sembolize ettiğini ifade etti.

Completed by our department lecturer Rüçhan Keçeci in memory of the 6.8-magnitude earthquake that took place in Elazığ on January 24, 2020 at 20.55, the statue started to be exhibited in front of the Fırat University Rectorate Building. The sculpture was completed by Rüçhan Keçeci using waste materials. Firat University Rector Prof. Dr. Fahrettin Göktaş thanked Keçeci for the statue.

Artist Keçeci stated that his statue symbolizes the earthquake in Elazig and the hands opening to the sky.