Projeler

Proje Başlığı: Sanatla Dört Mevsim Elazığ

Proje Yılı: 2015 - 2016

Bu proje kapsamında, güzel sanatlar alanlarından resim, grafik, heykel, rölyef (kabartma), fotoğraf ve baskı gibi alanlarda yapılacak çalışmaların sergilenmesi düşünülmektedir. Yapılacak bu sanatsal çalışmalar Elazığ şehrimizin kültürel ve tarihi değerlerin tanıtılması ile ilgili konular işlenecektir. Başta, Elazığ Merkez ilçe olmak üzere; Keban, Karakoçan, Kovancılar, Ağın, Baskil, Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice, Palu gibi ilçelerimizi ve kıyı bölgesinde yer alan Pertek İlçesi’ne de, yılın her mevsiminde tarihi ve kültürel mekânlara yapılacak gezi çalışmaları ile Resim- İş Öğretmenliği ABD. akademik personelin ve seçilen öğrencilerin katılımıyla eskiz ve taslakları çizilecek, fotoğraflar çekilecektir. Yapılacak bu eskiz çizimler ve fotoğraf çekimlerin ardından yağlı boya, sulu boya, karakalem, grafik tasarımları, baskı, heykel, rölyef (kabartma) ve fotoğraf gibi sanatsal alanlarda Elazığ’ın tarihi ve kültürü işlenecektir. Proje sonunda ortaya çıkacak çalışmaları, Elazığ halkına ve ülke geneline tanıtmak için Türkiye ve şartlar oluştuğunda sergiler düzenlenecektir. Ayrıca bu eserler, daha sonra bulunacak sponsorlar aracılığıyla bir prestij albümü haline dönüştürülecektir.

Project Title: Four Seasons of Elazığ with Art

Project Year: 2015 - 2016

During this Project paintings, sculptures, photography and other art related things will be exhibit. All things that will be presented in exhibition will be based on city’s cultural an historial      events. In first phase there will be arrangement of trips to different historical and cultural sites including the central district Keban, Karakoçan, Kovancılar, Ağın, Baskil, Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice and Palu which is located at the coastal district of Pertek. Academic staff along with students from department of arts and education will take photographs and make sketches and will try to present history and culture in artistic way by using oilpaint, watercolor, pencil, sculpturing and photograhic mediums. At the end of thep roject, studies will be presented.

ARAŞTIRMACI

Ad, Soyad, Unvan