Haberler

Harput'ta Tapınak Keşfedildi | A Temple Has Found In Harput Pazar, Nisan 18, 2021 - 13:53

Harput Kalesi`nin güney batı kısmında doğal kayaların oyulmasıyla yapılmış, oval ve düz bir alandan oluşan kurban kesim yeri, oturma yerleri, basamaklar, nişler ve çeşitli amaçlar için yapılmış farklı şekil ve büyüklüklerdeki oyukların yer aldığı açık hava tapınak alanının dini törenlerde kullanıldığı düşünülüyor. Fırat Üniversitesi (FÜ) Öğretim Üyesi ve Harput Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr.

5. Akreditasyon Toplantısı Gerçekleştirildi | 5. Accreditation Meeting Was Held Cuma, Nisan 16, 2021 - 21:16

Bölümümüzün akreditasyon süreciyle ilgili gelinen aşamayı değerlendirmek amacıyla 5. kez akreditasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Çevrimiçi Seminer Gerçekleştirildi | Webinar Was Held Perşembe, Nisan 8, 2021 - 10:50

Başkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Serap Buyurgan'ın katılımı ve üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz ile Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yelda Usal'ın moderatörlüğünde 07.04.2021 tarihi saat 19.00'da "Bireyin Eğitim Sürecinde Sanat Eğitiminin Rolü ve Önemi" isimli çevrimiçi seminer gerçekleştirildi. G.S.E.B. Bölüm Başkanı Prof. Dr.

4. Akreditasyon Toplantısı Gerçekleştirildi | 4. Accreditation Meeting Was Held Perşembe, Mart 18, 2021 - 11:00

Bölümümüzün akreditasyon süreciyle ilgili bilgilendirme ve görev dağılımlarını gerçekleştirmek amacıyla 4. kez akreditasyon toplantısı gerçekleştirildi. 17 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ders izlenceleri ve Bologna Bilgi Paketi ders içerikleri hakkında görev paylaşımı yapıldı. Toplantıya bölüm başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç ve anabilim dalı başkanı Dr. Öğr.

Erasmus+ Hareketliliği Duyurusu | Erasmus+ Mobility Announcement Çarşamba, Mart 10, 2021 - 12:00

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başvuruları başlamıştır. Başvuru hakkında detaylı bilgi ve başvuru gerçekleştirmek için tıklayınız: http://dib.firat.edu.tr/tr/node/404

Rüçhan Keçeci'nin "Deprem Anıtı" | Rüchan Kececi's "Earthquake Monument" Pazartesi, Ocak 25, 2021 - 20:33

Bölümümüz öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci'nin, 24 Ocak 2020 saat 20.55'de Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğünde depremin anısına tamamladığı heykel, Fırat Üniversitesi Rektörlük Binası önünde sergilenmeye başlandı. Heykel, Rüçhan Keçeci tarafından atık malzemeler kullanılarak tamamlandı. Heykel için gerçekleştirilen açılışta da bulunan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

3. Akreditasyon Toplantısı Gerçekleştirildi | 3. Accreditation Meeting Was Held Perşembe, Ocak 21, 2021 - 17:40

Bölümümüz öğretim üye ve elemanlarının katılımıyla, 3. kez akreditasyon konusunu görüşmek üzere 21 Ocak 2021 saat 13.30'da Eğitim Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirildi. Bölüm başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, Doç. Dr. Elif Aksoy, Dr. Öğr. Üyesi Tahir Çelikbağ, Dr. Yelda Usal, Öğr. Gör. Yaşar Sabri Şanlı, Öğr. Gör. Rüçhan Keçeci, Öğr. Gör. Öznur Aksoy, Arş. Gör.

2. Akreditasyon Toplantısı Gerçekleştirildi Salı, Ocak 12, 2021 - 15:14

12 Ocak 2021 tarihinde Eğitim Fakültesi Dekanlığı toplantı salonunda, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim eleman ve üyelerince Akreditasyon konusu üzerine ikinci bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda bölüm program yeterlilik ve çıktıları üzerine konuşuldu. Söz konusu toplantıya bölüm başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, Doç. Dr. Elif Aksoy, Dr. Öğr. Üyesi Tahir Çelikbağ, Dr. Yelda Usal, Öğr.

Akreditasyon Toplantısı Gerçekleştirildi Pazartesi, Ocak 11, 2021 - 16:14

Bölümümüz öğretim elemanlarının ve üyelerinin katılımıyla, 11 Ocak 2021 tarihinde "Akreditasyon" konusunu görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirildi. Prof. Dr. İsmail Aytaç, Doç. Dr. Elif Aksoy, Dr. Öğr. Üyesi Tahir Çelikbağ, Dr. Yelda Usal, Öğr. Gör. Rüçhan Keçeci, Öğr. Gör. Öznur Aksoy, Arş. Gör. Cihangir Eker ve Arş. Gör.

Harput Kalesi’nde 2020 yılı kazı çalışmaları tamamlandı Perşembe, Aralık 24, 2020 - 11:01

Elazığ’da milattan önce 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan; Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı medeniyetlerden izler barındıran tarihi Harput Kalesi’nde 2020 yılı çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarda bölgenin tarihine tanıklık eden önemli eserler bulundu.

Sayfalar